FII VOCEA COMUNITĂȚII TALE – workshop de leadership comunitar la Râmnicu Sărat

0
508

Comunitatea are nevoie de lideri, iar când vine vorba de tineri, a sădi semințe de viitori lideri trebuie să fie una dintre cele mai importante preocupări ale celor care îi păstoresc. În anul 2020 a fi abil, a avea atitudinile potrivite, reprezintă condiții de bază pentru a împuternici viitoarele generații cu calitățile potrivite pentru aplicarea verbului “a conduce”.

În acest context, workshopul “FII VOCEA COMUNITĂȚII TALE”, care implică 30 de tineri din comunitatea râmniceană cu vârstele între 15 și 20 de ani, pornit în data de 06 martie 2020 în cadrul Centrului de Tineret, are menirea de a-i aduce pe tineri în fața unor teme fundamentale pentru dezvoltarea lor viitoare, oferind răspunsuri, lansând întrebări și generând experiențe de lucru în echipă, cu și pentru rezolvarea problemelor comunității pe sectorul de tineret. Pornind de la diferențele dintre Șef și Leader, abilitățile de comunicare și management pe care un lider trebuie să le dezvolte, analiza grupurilor cu care acesta lucrează și a comunității în care activează, continuând cu metodele și instrumentele de care beneficiază și care îl definesc și terminând cu modul de validare și reaplicare a rezultatelor activității unui lider, toate acestea, alături de alte teme compun structura procesului de lucru.

Dacă ne dorim tineri implicați, nu există o vârstă limită la care aceștia ar trebui să înceapă! Resursele lor sunt nebănuite, iar deciziile pornite de la inițiativele ori propunerile lor sunt, de foarte multe ori, ideale! Trebuie doar să îi ascultăm și să-i implicăm!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here