Cu toții ne dorim ca în comunitatea în care trăim, lucrurile să se întâmple RAPID și de CALITATE! Puțini, și în principiu aceia care fie lucrează cu fonduri europene, fie luptă cu birocrația vremurilor pe care le parcurgem, înțeleg faptul că pentru a ajunge la momentul „ÎNCEPE SĂ SE VADĂ”, municipalitatea trebuie să parcurgă, pas cu pas, de fiecare dată un număr de 10 PAȘI, care duc un proiect, de la momentul identificării NEVOII în comunitate, până la FINALIZAREA LUCRĂRILOR.
De ce însă durează atât de mult și ce ar trebui să știm despre asta?
Între 27 și 69 de luni, adică de la 2 ani și 3 luni (cele mai fericite cazuri – în situația unor furnizări cu proceduri necontestate) la 5 ani și 9 luni, sunt perioade minime și maxime în care proiectele, în funcție de condițiile finanțatorilor, pot fi duse de la IDENTIFICAREA NEVOII la FINALIZARE.
Într-un calcul bazat pe datele proiectelor pe care municipalitatea le-a depus și care fie au fost demarate, fie vor fi demarate în curând, este nevoie de minim 27 de luni pentru ca un proiect obținut din fonduri europene sau guvernamentale să parcurgă toate etapele premergătoare începerii efective a lucrărilor.
Ca urmare, pentru cei interesați de activitatea de atragere de fonduri pe care primăria a desfășurat-o în perioada 2016 – 2019, vă publicăm aici o abordare centralizată, care vă va face să înțelegeți mai bine cum funcționează CICLUL DE VIAȚĂ AL UNUI PROIECT și de ce, lucrurile spuse din nou și din nou în spațiul public durează atât de mult.
Astăzi, aveți răspunsul!