3 noi mobilități disponibile pentru tinerii râmniceni în următoarea perioadă prin Programul Erasmus Plus

0
807

Proiectul RUN FOR SPORT, LIVE FOR MENTALITY, depus de Asociația de Tineret Onix la termenul 5 februarie 2020, a primit finanțare în data de 25 mai. Rezultatul evaluării a clasat aplicația pe locul 62 din cele 80 de proiecte aprobate, alte 231 de aplicații fiind respinse. Proiectul consta in 3 mobilitati ce vor promova un stil de viata sanatos prin participarea a 105 tineri din Romania, Turcia, Bulgaria, Italia, Spania, Macedonia și Grecia. Activititățile vor avea loc în localitățile Râmnicu Sărat și Costinești, începând din această toamnă și vor oferi posibilitatea tinerilor din Râmnicu Sărat cu vârsta între 16 și 30 de ani să ia parte la una din cele 3 experiențe unice.

Sunt abordate în paralel și teme precum: dezvoltarea de competențe de fotografie și videografie, promovarea tehnicilor de lucru pentru dobândirea unui stil de viață sănătos și promovarea cutumelor naționale în materie de sport. Proiectul a fost demarat la data de 01 iunie și se va întinde pe o perioadă de 15 luni, fiind finanțat de Uniunea Europeană prin Programul Erasmus Plus, acțiunea cheie 1 – Mobilități ale tinerilor.

Obiectivele proiectului sunt urmatoarele:

O1. Cresterea gradului de constientizare a 105 participanti din 7 state cu privire la impactul practicarii sportului de masa, ca forma de incluziune, promovare a unui stil de viata sanatos si dezvoltare a competentelor, prin activitati specifice derulate in Costinesti si Ramnicu Sarat, intr-o perioada de 15 luni.

O2. Cresterea gradului de participare a celor 105 participanti din 7 state europene in practicarea activitatilor sportive, ca forma interculturala de incluziune, de sustinere a unui stil de viata sanatos si dezvoltare a competentelor, prin activitati integrate derulate in Costinesti si Ramnicu Sarat, intr-o perioada de 15 luni.

O3. Dezvoltarea nivelului de comunicare interculturala a celor 105 participanti din 7 state prin intermediul activitatilor interculturale, a metodelor si instrumentelor de educatie non-formala, al caracterului multicultural al proiectului, prin activitati specifice de promovare culturala si interculturala, intr-o perioada de 12 luni.

O4. Cresterea nivelului de vizibilitate a programului Erasmus plus prin implicarea celor 7 promotori, in activitati de promovare, diseminare, multiplicare, evaluare si follow-up, in fiecare din statele partenere, intr-o perioada de 15 luni.

Rezultatele pot fi accesate pe site-ul Erasmus Plus la următorul link:

https://www.erasmusplus.ro/library/Tineret/2020/rezultate_selectie_KA105_R1_2020.pdf

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here