Râmnicu Sărat, al doilea oraș din România cu o strategie pentru tineret!

0
516

Dincolo de limitele firești pe care un oraș de nivelul Râmnicului le impune, există însă și zone ale comunității în care funcționăm mai bine decât alții, ba mai mult concurăm cu șanse reale ori de câte ori ne propunem să facem un nou pas înainte. Este cazul sectorului de tineret, aici unde la nivelul lucrului cu tinerii din licee și din mediile universitare, administrația locală a dezvoltat proiecte și instrumente de lucru bazate pe participare, reprezentare, promovare a celor mai valoroase idei, pe unitate și acțiune, în relația tineri – decidenți.

Încă din anul 2017, odată cu câștigarea proiectului “RÂMNICU SĂRAT – MODEL AL DEZVOLTĂRII DURABILE”, municipiul nostru a abordat un deziderat deloc ușor “SUS, Râmnicul – imaginea unui oraș unit prin tineri”, pornit din dorința tinerilor și a administrației de a stabili contacte durabile care să ducă spre realizarea unor politici publice, a unor strategii și planuri de măsuri puse în slujba sectorului de tineret, Așa se face că, după 17 luni de implementare, 14 consultări cu tinerii, care au implicat 236 de tineri și 64 de decidenți și experți, în luna ianuarie a anului 2019, Consiliul Local Municipal Râmnicu Sărat a aprobat, cu unanimitate de voturi Strategia de Tineret a Municipiului Râmnicu Sărat, validând astfel un plan de 110 măsuri, construite pe baza a 6 domenii strategice: D1. Educație (D1.1. Educație Formală, D1.2. Educație non-formală, D1.3. Voluntariat, D1.4. Civic și reprezentare, D1.5. Dezvoltare Personală), D2. Cultură și Artă, D3. Sănătate și Social, D4. Antreprenoriat și Dezvoltare Profesională, D5. Timp Liber și Sport și D6. Mediu și Dezvoltare Durabilă.

Râmnicu Sărat devine astfel al doilea municipiu din România, după Timișoara, care își aprobă indicatorii de succes pentru sectorul de tineret.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here