Buzăul Structurat 2020, o invitație la democrație și valori cetățenești!

0
731

FEDERAȚIA FORTES a demarat încă din luna mai proiectul #Buzaulstructurat2020, care a obținut locul al doilea în lista finanțărilor acțiunii cheie 3, din cadrul Programului Erasmus Plus, la termenul februarie 2019.

Peoiectul își propune creșterea nivelui de informare a peste 1000 de tineri din 30 de localități din județul Buzău cu privire la nevoile comunităților locale și conștientizarea tinerilor în perspectiva participarea lor, în poziții de reprezentare, la actul electiv. 

#BS2020 va deschide totodată căi noi de comunicare între decidenții locali și tineri, în scopul de a crea Grupuri de Acțiune Locală informale în domeniul tineretului și o agendă de lucru pentru fiecare comunitate locă cu măsuri exclusive pe componenta Tineret.

Vor fi 19 consultări între tineri și decidenți, la capătul cărora, din centralizarea contribuțiilor inerilor și factorilor de decizie vor rezulta structuri și resurse de orientare și organizare precum: Liga Tinerilor Aleși Locali buzoieni, platforma www.buzauonline.ro, Profilul Tânărului Ales Local, toate cu rolul de a oferi tinerilor timp, spațiu și posibilitatea de a contribui valoros la dezvoltarea propriilor comunități, fie ele urbane sau rurale.

#BS2020 este primul proiect de acest gen din România, consultările efective începând în luna septembrie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here