Râmnicu Sărat, orașul în care vreau să trăiesc!

0
1079

„Acasă e acolo unde îți recunoști propria ființă.

Te regăsești în fiece lucru pe care îl atingi zi de zi, în văzduhul din interior, în aceste izuri ocrotindu-ți sufletul de otravă închegată în alte adieri” (Nicolae Cornescian)

Da sunt râmniceancă! Și da mă mândresc cu asta!

Este un oraș frumos, liniștit ferit de obositoarea agitație, cu o bogată istorie (orașul a apărut în secolul al XV-lea și a fost în secolele al XIX-lea–al XX-lea reședința județului Râmnicu Sărat) și care a dat Lumii personalități ca: Pavel Zăgănescu (1815-1897), căpitan pompier, care a luptat împotriva turcilor în bătălia din Dealul Spirii; FloricaCristoforeanu (1887-1960), cântăreață de operă, operetă și lied; Traian Săvulescu (1889-1963), biolog și botanist, fondatoral Școlii românești de fitopatologie, membru și președinte al Academiei Române; Valeriu Sterian (1952-2000), compozitor și interpret de muzică folk; Maria Bitang – antrenoare de gimnastică a României; Octavian Moșescu (1894-1982), publicist, editor, memorialist, colecționar de artă, poet. Lista poate continua.

Aici am crescut.

Când spun Râmnic spun acasă, familie, prieteni. Sunt mândră de orașul meu. Poate că unii sunt atrași de mirajul marilor orașe, dar eu prefer să mă întorc. Mulți pleacă, motivând că dacă rămân, înseamnă să renunțe la visele lor, la planurile minuțios întocmite. Toți avem idealuri, nimic de spus. Și totuși ne întoarcem. Pentru toate există un început.Piatră peste piatră putem construi ceva durabil, care să ne împlinească din toate punctele de vedere. Pentru că toate drumurile duc acasă, iar acasă e acolo unde ți-e inima.
Râmniceni, oriunde v-ați afla, nu uitati un lucru: Râmnicu Sărat vă așteaptă cu brațele deschise!

Panait Denisa-Viviana

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here